Later als ik groot ben

“Een dagproject met de hele school die afgesloten wordt met een voorstelling! Een reis langs beroepen en personages, met grappige en soms herkenbare situaties.”

Doelen: communicatie | presentatie | lichaamsbewustzijn | samenwerking | creatief denkvermogen | inlevingsvermogen.

Inhoud 
Iedere klas krijgt 2 workshops; een theaterworkshop én een dansworkshop! 
Daarnaast wordt er o.l.v. hun eigen leerkracht gewerkt aan het knutselen van een rekwisiet voor de voorstelling. Na de workshops volgt er een generale repetitie en vervolgens staat iedere klas op het podium met hun scène, knutselstukje en dans! De voorstelling wordt een doorlopend geheel doordat er gebruikt gemaakt wordt van een voice-over.

Doelgroep

Groep 1 t/m 8.

Tijd

45 minuten per workshop. De voorstelling vindt plaats op het einde van de schooldag.

Thema

Dit dagproject gaat beroepen en personages. Beroepen die voorbijkomen zijn o.a. zusters/dokters, brandweer, wereldverbeteraars, astronauten, popsterren en zakenmensen. De te knutselen rekwisieten sluiten aan op het beroep wat de klas gaat uitoefenen en wordt daadwerkelijk gebruikt tijdens het optreden.

Meer of minder dan 8 klassen?

Geen probleem! Vraag ons naar de mogelijkheden.

Ouderbetrokkenheid vergroten

De school kan zelf bepalen of er ouders uitgenodigd worden om te komen kijken naar de voorstelling. Onze ervaring is dat dit soort voorstellingen populair zijn en drukbezocht worden! Perfect dus om de ouderbetrokkenheid op school te vergoten en daarmee het zelfvertrouwen van de leerling een boost te geven!

Rekwisieten knutselen

Iedere klas gaat onder leiding van hun eigen leerkracht aan de slag met een creatieve knutselopdracht. Het gemaakte wordt gebruikt als rekwisiet tijdens de voorstelling, denk daarbij aan een politiepet, een verrekijker of een microfoon.

Locatie

Op School. De voorstelling kan plaatsvinden in een ruime aula, gymzaal of schoolplein.Kosten

Afhankelijk van het aantal groepen. Dit project is inclusief:
– Een persoonlijke afspraak om wensen door te nemen
– De lesuren en voorbereiding van de docenten
– Planning en draaiboek
– Lesbrieven met uitleg over de dag en knutselwerkjes
– De voice-over
– Onze organisatie en service

Benieuwd naar de (rooster technische) mogelijkheden en kosten? 
We plannen graag een afspraak met je in. Vul het contactformulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!

Reviews
“Ging heel goed, het is goed bevallen! Bewonderenswaardig hoe de docenten het met de kinderen ingestudeerd hebben. De presentatie verliep vlot en het was een leuke manier van aan elkaar praten. De omgang met ouders was heel fijn. Dus goed bevallen! Jullie talent was goed zichtbaar, docenten waren heel flexibel en de samenwerking overdag was heel prettig!”
-Pauline Reinders | 
PCBO De Diamant Het Rooster

“Heel goed bevallen! Zat echt goed in elkaar! Docenten die de workshops gaven deden het heel leuk. Een aantal collega’s hadden iets zweverigs verwacht, maar dat was het helemaal niet. Attributen werden daadwerkelijk gebruikt, dat was ook heel fijn. Lovende reacties! In de planning zijn de docenten flexibel geweest en dat was prettig. Heel blij met het contact en de samenwerking!”
-Pam Schmitz
 | Basisschool De Regenboog