Het Verboden Woord

Het Verboden Woord

“Gebaseerd op ‘The Butterfly Effect theorie’. Ken je het fenomeen waarbij iets heel kleins invloed heeft op iets veel groters? Een vlinder die door het wapperen met zijn vleugels een windstroom creëert, daardoor een tornado veroorzaakt, daardoor een dak van een huis afblaast, het dak wat terechtkomt op een boom en zo een boomhut vormt?”
Een dansdocent en een theaterdocent starten allebei met een groep en een voorwerp. Vanuit dat voorwerp wordt er, na een brainstormsessie met de leerlingen, een scène of een dans gecreëerd. De laatste 5 minuten komt de volgende groep het resultaat bekijken (zonder het voorwerp te zien!) en daar begint hun brainstorm. Zo gaat het door tot iedere klas is geweest. Iedereen, maar met name de eerste groep, moet het geheim bewaren, de mond dichthouden en niet verklappen wat het startvoorwerp is geweest! In de middag is de voorstelling, alle acts worden achter elkaar uitgevoerd en dan is natuurlijk de grote vraag: kunnen de juffen en meesters herleiden wat het startvoorwerp zou zijn geweest?
Inhoud van de voorstelling en workshops:
Iedere klas krijgt 1 workshop; de helft van de klassen krijgt een dansworkshop, de andere helft krijgt een theaterworkshop. Tussen de workshops en voorstelling in wordt er een generale repetitie gehouden. Tim Koldenhof Producties stelt een theaterdocent en een dansdocent beschikbaar voor het geven van de workshops en begeleiden van de generale repetitie en voorstelling. De school kan zelf bepalen of er ouders uitgenodigd worden om te komen kijken naar de voorstelling. De school is zelf verantwoordelijk voor het installeren van een theater.

Workshop Het Verboden Woord
Doelgroep Groep 1 t/m 8 PO | SO | VO
Duur Hele dag | 45 min per workshop
Prijs Projectprijs voor 200 leerlingen €1547,-
Bijkomende kosten Reiskosten docenten. Huur muziekbox (optioneel) €55,-
Max aantal ll. Voorkeur voor max. 20 leerlingen per workshop
Locatie Op school